Traagheid en het niet verwachtte extraatje

Laat - Leonard Nolens

Vertraag. Vertraag. Vertraag je stap


Stap trager dan je hartslag vraagt.


Verlangzaam. Verlangzaam. Verlangzaam je verlangen


En verdwijn met mate Neem niet je tijd En laat de tijd je nemen - Laat.


Traagheid toelaten, traag werken, is mijn favoriete manier van in het leven staan. Traagheid opzoeken is werken met een interne grens. ‘Wakker zijn’ op mijn interne grens maakt het mogelijk iemands verhaal binnen te laten, me te laten raken erdoor.


Dit lukt me niet altijd. Het wakker zijn, betekent voor mij de woorden van de ander met een bewust, diepe ademhaling letterlijk laten zinken in mijn lichaam. Vanaf daar stopt mijn ‘doen’. Het toelaten en voelen dat de woorden ergens in mij mijn grens raken, zonder me te overspoelen, dat ze echt plaats krijgen zodat ik kan voelen wat dit met mij doet, is een wonderbaarlijk en onverwacht extraatje.


Wanneer was de laatste keer dat je geraakt werd? Hoe ervaar jij je geraakt zijn?

Wij zijn benieuwd!

Luc

In het voelen, wordt het waar.

Recente blogposts

Alles weergeven